Overzicht workshops • Workshop bestellenFoto’sReferenties

Striptekenen - Workshop of Cursus
Je eigen stripfiguur op een stripcover of in een korte bandstrip? No problemo! Natuurlijk leer je eerst handige tekentruukjes en andere striptekengeheimen…
Vanaf 6 jaar
minimum 45 minuten, maximum 2,5 uren
Ook als cursus van minimum 5, maximum 25 uren

Strip in je streektaal - Workshop
Eerst leer je coole striphelden en -heldinnen tekenen en daarna maak je een échte strip in je sappigste dialect…
Vanaf 9 jaar
Minimum 2 uren

Karikaturen tekenen - Workshop
Een karikatuur is een grappige tekening waarbij de typische kenmerken van een persoon fel worden overdreven. Lijkt dit moeilijk? Dat is het niet. Je leert eerst kijken door de bril van de karikaturist, je scherpt je potlood en voor je het weet staat jouw ‘slachtoffer’ op het blad. En daarna ben je zelf aan de beurt…
Vanaf 9 jaar
2,5 uren
Ook als onderdeel van de cursus Cartoons

Cartoons - tekenen met een grijns op je gezicht - Workshop of Cursus
Zelfs in het Oude Egypte kende men de cartoon of ‘spotprent’. Door de eeuwen heen hebben kunstenaars in komische tekeningen hun mening gegeven over de actualiteit. Nu is het jouw beurt om met een grijns op je gezicht en met je pen in vitriool gedoopt je satirische of kritische commentaar te leveren, of om een scherpe karikatuur te ontwerpen.
Vanaf 12 jaar
2,5 uren
Ook als cursus van minimum 5, maximum 25 uren

Pop-up strip - jouw stripverhaal in een opspringkaart - Workshop
Een keileuke opspringkaart die je helemaal zelf tekent en ineenknutselt. Een mini-strip, een mega-monsterkaart, een wenskaart of een verrassende uitnodiging voor je feestje? Alles kan!
Vanaf 6 jaar
2,5 uren

Heldenboek - een knettergek bladerboek - Workshop
Je tovert een bladerboek vol maffe figuren! Wordt het een stripheld,  een slimme heldin, een lollig dier of een maffe zombie? Kijk maar in de trukendoos van de tekenares, je mag volop spieken! Zet dat ene hoofd nu op de andere romp en op weer andere benen en je krijgt een keigrappig resultaat…
Vanaf 6 jaar
2,5 uren

Superhero Hop! - een laptop van karton met superhelden die écht bewegen - Workshop
Whoooosh! Jouw superheld vliegt boven de stad. Boeoe! zag jij ook een spook? Kijk! Een elfje landt op een zonnebloem! Maak een beeldscherm van karton en ontdek hoe je daar een figuurtje op kan laten bewegen.
Vanaf 6 jaar
2 uren

Dobbelstrip - een stripverhaal op dobbelstenen - Workshop
Een experimenteel stripverhaal maken van twee dobbelstenen waarop je striptekeningen en tekstballonnen hebt getekend. Als je de dobbelstenen gooit krijg je telkens weer een nieuwe versie. Ook leuk om met iemand anders te spelen!
Vanaf 6 jaar
2,5 uren

Waterwezens - een 3D waterwezentje in een bokaal- Workshop
Eerst leer je over het leven op de bodem van de oceaan. Daar zwemmen en kruipen heel wat bizarre wezentjes die je zeker zullen inspireren. Knutsel daarna je eigen waterwezentje met boetseerpasta en allerlei maffe materialen en stop het in een bokaal. Tenslotte teken je ook nog een knap etiket.
Vanaf 6 jaar
2,5 uren

Chibi's - Japanse stripfiguurtjes leren tekenen en boetseren - Workshop
Chibi’s zijn coole, schattige en ondeugende stripwezens met grote hoofden en ogen en een klein lichaam. Ze duiken op in Japanse strips. Eerst leer je een keileuke chibi tekenen van je favoriete sportheld, popster, je beste vriend(in) of lievelingsdier. Met plasticine boetseer je daarna jouw chibi in volle actie!
Vanaf 6 jaar
2,5 uren

Spookhuisje - knutsel een griezelkijkdoos met bewegende figuren én lichteffecten - Workshop
In deze kijkdoos spookt het écht! Het onweert, vleermuizen vliegen door de kamer en spoken springen van achter de meubels!
Vanaf 6 jaar
2,5 uren

Wapenschild - jouw blazoen op karton - Workshop
Vroeger enkel voor dappere ridders en edele jonkvrouwen, vandaag ook voor jou: een wapenschild! Een wapenschild maakt niet alleen veel indruk, het vertelt ook heel wat over jezelf. Welke symbolen schuilen achter jouw naam? Wat betekent jouw lievelingskleur? En… wat wordt jouw lijfspreuk?
Vanaf 6 jaar
2,5 uren

Cinema Tralala - een bioscoop in een schoenendoos - Dagworkshop
Knutsel een bioscoop van papier en karton. Teken daarna je eigen filmstrook. Kijk door het gaatje, je zit in de filmzaal. Wordt het een documentaire over dieren? Een spannende achtervolging? Een hippe modeshow?
Vanaf 7 jaar
dagworkshop van 2 x 2,5 uren

Striplabo - striptekenen kan ook zó! - Dagworkshop
Een stripboek is best leuk, maar wist je dat er nog andere manieren zijn om een beeldverhaal te tekenen? Maak kennis met Meneer O en Meneer I, experimenteer met strips in 3D en maak samen een knettergekke estafettestrip.
Vanaf 6 jaar
dagworkshop van 2 x 2,5 uren

Tunnelboek - een heel bijzonder 3Dboek maken - Dagworkshop
Een tunnelboek kan je niet lezen, maar het is fantastisch om in te kijken en superleuk om zelf te maken!
Vanaf 8 jaar
dagworkshop van 2 x 2,5 uren

Waterwezens - Cursus
Welkom in de wondere wereld der waterwezens! Teken, schilder, boetseer en knutsel een coole onderwaterkijkdoos, een bokaal vol grappige waterwezentjes, een pop-upkaart met een reuzegroot zeemonster en een onderwaterlandschap op echt schildersdoek.
Vanaf 6 jaar
2, 3, 4 of 5 sessies van 2,5 uren 

Karikaturen tekenen - Cursus
Een karikatuur is een grappige tekening waarbij de typische kenmerken van een persoon fel worden overdreven. Lijkt dit moeilijk? Dat is het niet wanneer je gaat neuzen in de trukendoos van de karikatuurtekenaar. We beginnen met een heel eenvoudig gezicht en gaan stap voor stap verder. Daarna leren  we vervormen en uitvergroten. Van de foto van je favoriete zangeres of voetballer maak je een keileuke karikatuur! Intussen spieken we ook even bij beroemde karikatuurtekenaars. Hoe gaan die te werk? En met welke materialen tekenen ze? Spannend, want we proberen die materialen ook zelf uit…En tenslotte ben jij aan de beurt, want ook jij hebt een coole kop voor een knappe karikatuur!
Vanaf 9 jaar
2, 3, 4 of 5 sessies van 2,5 uren

Superhero Hop! - Cursus
Teken, knip en knutsel striphelden die écht bewegen! Spinneman klimt naar omhoog, een auto uit het stenen tijdperk rolt over de tafel. Kan jouw superheld vliegen? Waarom rolt Catwoman met haar ogen?
Vanaf 6 jaar
2, 3, 4 of 5 sessies van 2,5 uren

Maak je eigen stripalbum - Cursus
Eerst leer je handige tekentruukjes en andere striptekengeheimen… Dan is het jouw beurt om een stripverhaal te bedenken!
Wordt het een grappige of een spannende strip? Wie worden jouw helden? Natuurlijk maken we ook een keileuke cover…
Houd alvast een plaatsje vrij in je boekenkast voor je hoogsteigen stripboek!
Vanaf 6 jaar
3, 4 of 5 sessies van 2,5 uren

Manga striptekenen - Cursus
Een coole superheld of een flitsende heldin in de Japanse mangastijl tekenen, hoe begin je eraan?
 We oefenen de juiste verhoudingen, schetsen spannende poses en sterke emoties en leren hoe je een chibi (grappige mini-versie) maakt van je held of heldin. 
Daarna werk je een strippagina uit met jouw helden én hun chibi’s in de hoofdrol. Spannend!
Vanaf 9 jaar
5 sessies van 2,5 uren

Pop-up stripboek - Cursus
Niet zomaar een stripverhaal, want als je het boek opent staan jouw striphelden op en het verhaal kan beginnen. Wordt jouw pop-up strip een griezelverhaal, een grappig boek of een romantisch sprookje? Kies je voor een stoere held of voor een leuke prinses? Speelt jouw verhaal zich af op een onbekende planeet of bij jou thuis in de keuken? Dit pop-up stripboek is meer dan alleen maar tekenen, je leert ook heel wat knappe knutseltechnieken bij. Reken maar dat jouw boek succes zal hebben, bij elke pagina die wordt omgeslagen komen nieuwe verrassingen te voorschijn.
Vanaf 6 jaar
5 sessies van 2,5 uren

 


Overzicht workshops • Workshop bestellen • Foto’sReferenties

Workshop bestellen

  • Ben je geïnteresseerd in een van deze workshops of cursussen? Dan kan je me steeds contacteren!
  • Een workshop of cursus die korter of langer moet duren? Of voor een specifieke doelgroep geschikt moet zijn? Of een welbepaald thema moet hebben? Neem gerust contact op.
  • Alle workshops en cursussen zijn mobiel. Jij zorgt voor de geschikte locatie, ik kom ter plaatse.
  • Workshop op een verjaardag, bedrijfs- of ander feestje ? Aarzel niet om contact op te nemen.


Overzicht workshops • Foto’s • Workshop bestellenReferenties

Foto’s


Overzicht workshops Workshop bestellenFoto’s • Referenties

Ze zeggen…

De kinderen waren heel tevreden en ze hebben leuke resultaten behaald.’ – A. Waeterlaar, Jeugdtip vzw, Aalst , over Striptekenen

Het was een vrij jonge groep (+/- 10-jarigen), maar ze hebben zich een dikke 2 uur geconcentreerd. Tussendoor een paar uitroepen van ‘cool’, dus dat zat er pal op. De tips waren meteen bruikbaar en de kinderen vonden het schitterend dat Vero hen persoonlijk kwam helpen met ideetjes. Erg goed voor een verjaardagsfeestje!’ – C. Mertens, over Striptekenen

‘Goed voorbereid, veel variatie, de kinderen waren heel trots op hun Heldenboek!’ – S. Tyssens, GC De Moelie, Linkebeek, over ’1001 Heldenboek’

‘Vero vertelde een verhaal met bijhorende foto’s om de workshop in te leiden en ze toonde technieken voor. De kinderen waren echt gemotiveerd en hebben zich keigoed geamuseerd.’ – C. De Neve, Jeugddienst Wetteren, over ‘Waterwezentjes’

‘Vero gaf een korte maar duidelijke uitleg en toonde uitgewerkte voorbeelden waardoor de leerlingen snel aan het werk konden. Het thema sprak hen aan temeer omdat zij via projectie van hun silhouet deel gingen uitmaken van het schilderij.’ – K. Bekaert, IZOO secundaire school Oosterzele

‘Bedankt voor de fijne workshop, de kinderen waren heel fier op hun boekjes, en wij ook, ze zagen er heel fijn uit!Het zoontje van een vriendin was trouwens ook heel enthousiast, terwijl hij tekenen normaal gezien “haat” 😉  ‘– A.Arijs, Wereldfeest Leuven, workshop ’1001 Heldenboek’

‘De workshop striptekenen was een succes!(…) Illustrator Vero Beauprez kwam naar onze bib om aan 11 stripfans de geheimen van de gagstrip te onthullen. Als opwarmertje toonde ze hoe je emoties kan weergeven en hoe je soms met hier een lijntje bij en daar een streepje weg een totaal andere gezichtsuitdrukking krijgt.(…) Tijdens het tekenen hielp Vero de striptekenaars met handige tips en truukjes.(…)’ – Bibliotheek Zaventem – workshop ‘Striptekenen’

‘Enkele weken geleden kwam Vero op bezoek in het 3de leerjaar. Ze is professioneel bezig met strips tekenen. De kinderen waren enorm geboeid  door haar talent en wilden meteen ook aan de slag. We werkten vooral met emoties en verschillende karakters. Na het vele uitproberen gingen we echt aan de slag. De kinderen mochten van een kort mopje een stripverhaal maken. In de stripverhalen kon je bij de kinderen duidelijk de verschillende emoties herkennen. ‘– Jasper Depoortere – Basisschool Sint-Salvator Gent

‘Wij zien Vero hier graag komen, haar workshops zijn altijd erg gevarieerd, met leuke materialen en ze kan een groep heel goed enthousiasmeren.’– Fri Dekeyser, CC De Ploter, Ternat

‘De reacties van kinderen en ouders waren geweldig.De kinderen waren heel enthousiast en sommige ouders zelfs verbijsterd over het kunnen van hun kinderen.Bedankt voor de leuke en leerrijke ervaring.’ – Hilde Mees – GC Kontakt, Sint-Pieters-Woluwe

Zowel de monitoren als de kinderen hebben je workshops heel erg op prijs gesteld! (…) het zag er heel leerrijk en leuk uit!’ – Janina Verhaeghe – Idee Kids over Striptekenen

‘Deze activiteit blijft jaar na jaar een voltreffer!’ – Mit Van Gompel – Jeugdconsulent Gemeentebestuur Kortenberg over Striptekenen